goedstof productie

leren leren

Leren is een natuurlijk proces. Vanaf de geboorte ontwikkelt een kind zich op een natuurlijke manier. Op een eigen manier en in een eigen tempo. Wanneer kinderen naar school gaan, wordt deze manier van leren in een richting geduwd, waarbij niet altijd wordt gekeken naar de manier van leren die het beste past.

Joyce Bremmers


‘wanneer je precies weet wat voor jou wel en niet werkt, kun je daar je voordeel mee doen’

Vanuit de basisschool gaan kinderen naar het voortgezet onderwijs en daar wordt geacht dat zij zich de leerstof van verschillende vakgebieden zelfstandig eigen kunnen maken. Vaak hebben deze pubers geen idee hoe ze dit het beste aan kunnen pakken. In deze periode gebeurt ook vanalles in hun hersenen, waardoor ze soms vastlopen en niet meer goed weten hoe ze het leren (huiswerk) aan kunnen pakken.

In deze productie neemt leercoach en groepsleerkracht BO Joyce Bremmers ouders en mensen die met kinderen werken mee op ontdekkingstocht. Ze gaat samen met je onderzoeken wat jouw leerstijl is, hoe jij zelf dingen het liefst aanpakt. Ben je auditief ingesteld, visueel of leer je beter door dingen te doen en ervaren......

Door in groepsverband te ontdekken hoeveel verschillende leerstijlen er zijn, kun je je waarschijnlijk beter voorstellen hoe dat voor kinderen is. Hoe werken onze hersenen en wat is nodig om op een fijne manier te kunnen leren?

Joyce vertelt over de ontwikkelingen van het puberbrein, wat er allemaal gebeurt op cognitief, sociaal en emotioneel vlak. Door beter te snappen wat er zich allemaal afspeelt in het hoofd van jouw tiener(s) en door te begrijpen hoe leren op verschillende manieren werkt, krijg je een beter beeld wat kinderen precies nodig hebben. Zo kun je kinderen beter begeleiden, coachen en ondersteunen bij huiswerk en leerwerk.

Ze neemt je mee in haar missie: zoveel mogelijk kinderen leren leren.

Nog geen nieuwe datum voor deze productie bekend
Lees hier meer over Joyce Bremmers
© 2020 | de site van goedstof is gerealiseerd door
Anne (deSooSweert.nl) Nicole (niqui.nu)
Gerrian (ontwerpburodekeizerin.nl)