goedstof productie

reflexintegratie

We moeten leren kruipen voordat we kunnen lopen en we moeten kunnen lopen voordat we kunnen springen. Zo is het eigenlijk met elke beweging. Je oefent eerst simpele bewegingen, waarna je steeds complexere handelingen kunt verrichten. Dit proces begint al tijdens de zwangerschap.

Karin van den Wittenboer


‘je gaat bewuster kijken naar je eigen reflexen, naar die van anderen en leert hoe je de belangrijkste reflexen kunt integreren’

Reflexintegratie is voor veel mensen onbekend terrein met een hele grote invloed op het dagelijks functioneren en welzijn.

Tijdens de zwangerschap ontwikkelt de lichaamsbeweging met behulp van primaire reflexen; met een automatische reactie op een prikkel. Deze zijn van essentieel belang voor de groei en ontwikkeling. Als dit proces voltooid is, verdwijnt het reflex naar de achtergrond.

Helaas verloopt dit proces niet altijd even soepel. Door allerlei omstandigheden kunnen bepaalde reflexen niet of niet volledig volgroeid zijn. Het lichaam gaat dit dan compenseren, ten koste van de energie en bewegingservaring, die we nodig hebben om te leren. Bij kinderen kan dit resulteren in onder meer leer- en concentratieproblemen, moeite met coördinatie en ADD/ADHD. Bij volwassenen uit zich dit ook wel in de vorm van angststoornissen, evenwichtsproblemen, paniekaanvallen en stress.

Om onvolgroeide reflexen op te sporen en onder controle te brengen is de INPP-methode of neuro-ontwikkelingstherapie ontwikkeld. Tijdens deze Goedstof productie krijg je op interactieve wijze hier meer informatie over. Je gaat bewuster kijken naar je eigen reflexen, naar die van anderen en leert hoe je de belangrijkste reflexen kunt integreren.

Naast een zeer ervaren Yogapraktijk heeft Karin van den Wittenboer sinds 1999 een praktijk in natuurgeneeskunde, Pentacoaching. Daarin combineert ze verschillende technieken en methodes om mensen te helpen bij het oplossen van problemen, zowel fysiek als mentaal.

Nog geen nieuwe datum voor deze productie bekend
Lees hier meer over Karin van den Wittenboer
© 2020 | de site van goedstof is gerealiseerd door
Anne (deSooSweert.nl) Nicole (niqui.nu)
Gerrian (ontwerpburodekeizerin.nl)