goedstof productie

systemisch werk

Systemisch Werk is bij uitstek geschikt om eigen patronen en eventuele (onbewuste) blokkades te onderzoeken in veilig groepsverband. Het is een krachtig instrument als je voorbij het woord en je gedachten je verleden leert te (h)erkennen en te integreren in het heden.

Marcel Kerkhofs


‘het beeld zit al in het marmer, ik bevrijd het overtollige alleen maar’ – MichelangeloDoor zo’n systeem op te stellen in een ruimtelijke weergave kunnen symptomen en dynamieken inzichtelijk worden. Dit gebeurt op een energetisch onbewust niveau dat veel krachtiger is dan je bewuste denken. Door (h)erkenning van de onbewuste dynamieken wordt verandering mogelijk, zodat de energie weer kan stromen. Mensen komen in hun kracht en het systeem kan op een gezonde manier herstellen. Of je nu toeschouwer bent, representant of degene die een vraag inbrengt, een opstelling heeft enorm veel impact.  De groep ontstaat immers niet zomaar.

Tijdens de productie kijken we samen wat in het moment getoond mag worden. Iedereen kan gevraagd worden een rol in te nemen in het zogenoemde veld en zo als representant te gaan staan voor iets of iemand. Vervolgens observeren we naar wat iedereen voelt, denkt en welke beweging mensen willen maken in het neergezette veld. De rol kan staan voor dingen, maar staan meestal voor (overleden) familieleden of mensen die onderdeel uitmaken van het systeem wat binnen het kader zit van de vraag.

Met zijn scherpe blik en de benodigde voelsprieten om te doorgronden wat de essentie van de situatie is zal coach/counselor Marcel Kerkhofs de groep professioneel begeleiden.
We leven in systemen, in omgevingen met onder meer families, collega’s, verenigingen en vrienden. Veel van je onbewuste overtuigingen, gedragingen en patronen vinden hun oorsprong in deze systemen.

Nog geen nieuwe datum voor deze productie bekend
Lees hier meer over Marcel Kerkhofs
© 2020 | de site van goedstof is gerealiseerd door
Anne (deSooSweert.nl) Nicole (niqui.nu)
Gerrian (ontwerpburodekeizerin.nl)