goedstof productie

tarotverdieping

Tarotkaarten geven al eeuwenlang antwoord op grote en kleine levensvragen. De exacte oorsprong is helaas niet bekend, wel dat het een verzameling is van mystieke wijsheden uit verschillende oude culturen. Waarschijnlijk zijn er net zoveel boeken over de tarot dan legpatronen (spellen of leggingen). Maar, neem vooral niets als waarheid aan. Lees, leer, oefen en repeat!

Nicole Smolenaers


‘divination is not seeing the future; it's looking at the present from a different perspective and seeing connections that were otherwise invisible’ – Charbel Tadros

Veel mensen denken dat het mogelijk is om met tarotkaarten de toekomst te voorspellen. Dat ze geheime kennis verklappen, maar in wezen zijn het instrumenten voor inzicht en zelfreflectie. Een fantastisch tool voor persoonlijke ontwikkeling, om je horizon te verbreden. Het is een krachtige spiegel, omdat alles open en bloot op tafel komt.

De kaarten liggen letterlijk open op de tafel voor je, waardoor je vanuit een breder perspectief naar het onderwerp, jezelf of je vraag kijkt. Dat kan verrassend zijn, verklaringen geven en je aan het denken zetten. Een zuiver moment van reflectie.

Een tarotdeck bestaat uit 22 grote en 56 kleine arcana en is opgebouwd volgens een vaste structuur. De symboliek op de afbeeldingen, de getallen, de vier tarotkleuren (staven, bekers, zwaarden en pentagrammen) en de daarmee samenhangende kwaliteiten van de vier elementen (vuur, water, lucht en aarde) geven allemaal informatie. Afhankelijk van de vraag en de positie binnen een legging kan de nuance iets verschuiven. Goed voelen wat bij jou resoneert, wat jou raakt, is daarom van groot belang. Volg vooral je eigen intuïtie zodat jij je eigen zuivere taal met de tarot ontwikkelt.

Deze productie is vooral bedoeld om te oefenen, zodat je meer vertrouwd raakt met de kaarten. Tarotist Nicole helpt je te onderzoeken en te voelen welke associaties steeds bij jou terugkomen bij het zien van de verschillende kaarten.

Ze doet dit aan de hand van de Rider Waite Tarot, het meest gebruikte en bekende tarotdeck, maar vooral ook een duidelijk deck om mee te beginnen. “Wanneer je de basis onder de knie hebt en een aantal spellen kunt leggen en duiden, kun je eindeloos verder. Het is vooral oefenen, oefenen en luisteren naar je eigen intuïtie.”

Nog geen nieuwe datum voor deze productie bekend
Lees hier meer over Nicole Smolenaers
© 2020 | de site van goedstof is gerealiseerd door
Anne (deSooSweert.nl) Nicole (niqui.nu)
Gerrian (ontwerpburodekeizerin.nl)