goedstof productie

vrouwencirkel

reeks

mei t/m oktober

Het principe van een vrouwencirkel (vrouwen die elkaar steunen, versterken en inspireren door zich met elkaar te verbinden) is zo oud als de mensheid. In deze, door mannelijke energie gedomineerde wereld, is het zeker nodig je af en toe even te omringen met zachte, vrouwelijke, ontvankelijke energie. Even samenkomen met gelijkgestemden op een veilige plek rondom de volle maan.

Nicole Smolenaers
en Anne de Bruijn


‘and the moon said: my darling, you dont have to be whole to shine’

Een vrouwencirkel bestaat uit een reeks verbindende bijeenkomsten waarin vrouwen elkaar ontmoeten – in alle openheid en zonder oordeel – en elkaar aandacht geven, troost, een luisterend oor en rust. Alles vanuit zuivere intentie, vanuit het compassievolle hart. Even een moment om echt contact te maken met je fysieke, mentale en emotionele welzijn.

Het lijkt een nieuw fenomeen, maar het is verre van dat. Onze voormoeders hebben duizenden jaren deelgenomen aan bijeenkomsten waar oudere vrouwen hun wijsheid deelden en jonge vrouwen hun speelsheid en verwondering teruggaven. In vervlogen tijden ontstonden deze momenten als vanzelf, tijdens het wassen aan het water of doordat de menstruatiecyclus vrouwen samenbracht. Door de tijd heen zijn we deze onderlinge verbinding kwijtgeraakt. Door weer bewust samen te komen rondom de volle maan willen wij deze connectie herstellen. Omdat we telkens dezelfde vrouwen ontmoeten, wordt de groep omringd met een hartverwarmende energie waar alleen al helende kracht vanuit gaat.

In deze veilige setting brengen Anne de Bruijn en Nicole Smolenaers orakelkaarten, meditatie oefeningen, systeemwijsheid en hun intuïtieve ontvankelijkheid in de cirkel. Het thema van de volle maan staat elke keer centraal. Het ritme voor de avonden (en twee ochtenden) staat in grote lijnen vast. De exacte invulling is flexibel en afhankelijk van dat waar de groep in het moment behoefte aan heeft.

We starten de Goedstof vrouwencirkel met zes bijeenkomsten in 2023 en kijken daarna hoe dit vervolgd wordt. Deelname is alleen mogelijk voor de reeks, dus niet voor een enkele avond. Na de laatste bijeenkomst sluiten we de cirkel af met een gezamenlijke lunch.

wanneer


VOL

maandag 08 mei
19.00 - 22.00 u.
(inloop v.a. 18.45 u.)

zondag 04 juni
10.00 - 13.00 u.
(inloop v.a. 09.45 u.)

maandag 03 juli
19.00 - 22.00 u.
(inloop v.a. 18.45 u.)

donderdag 31 augustus
19.00 - 22.00 u.
(inloop v.a. 18.45 u.)

vrijdag 29 september
19.00 - 22.00 u.
(inloop v.a. 18.45 u.)

zondag 29 oktober
10.00 - 13.00 u.
(inloop v.a. 09.45 u.)

kosten


€ 175,-
incl. goodybag en afsluitende lunch

waar


de Entresol (via opgang te bereiken)
de SooS
Markt 9, Weert

Lees hier meer over Anne de Bruijn
Lees hier meer over Nicole Smolenaers
© 2020 | de site van goedstof is gerealiseerd door
Anne (deSooSweert.nl) Nicole (niqui.nu)
Gerrian (ontwerpburodekeizerin.nl)