professional

Inge Sieben

Inge Sieben


‘uit allerlei workshops en opleidingen bundel ik inzichten en daar komen mooie nieuwe vormen van behandelen uit, zoals EnergieBalans’

Als tiener wil Inge eigenlijk geneeskunde studeren, maar het wordt uiteindelijk gezondheidswetenschappen. Haar loopbaan start ze als clinical study manager, iemand die klinisch onderzoek coördineert. Leuk en interessant. Zeker! Maar ook stressvol en druk.

Bovendien is Inge te eigengereid om naadloos in een bestaand systeem te passen. Op een dag leest ze over alternatieve geneeskunde, iets wat altijd al haar interesse heeft. Hierin vindt ze de diepgang die ze zoekt en de verbinding met anderen waarna ze verlangt. De opleiding AuraTouch in Amsterdam resulteert in 2013 in de start van een eigen praktijk.

"Uit allerlei workshops en opleidingen bundel ik inzichten en daar komen mooie nieuwe vormen van behandelen uit, zoals EnergieBalans. Een methode waarmee ik coach, meevoel en de energiestroom in het lichaam weer optimaliseer", vertelt ze. Sinds kort is ze in bezit van de Auramed, een apparaat dat de energiedoorstroming in de interne organen meet en zo een beeld geeft van de actuele energiehuishouding.

Daarnaast helpt ze als hypnotherapeut mensen die graag een gedragsverandering willen maken, maar dit moeilijk vinden. Hypnose is zo’n mooi vakgebied! Een ander onderwerp dat haar erg interesseert is voeding. "Als mensen bij mij komen voor een hypnosesessie afvallen, dan is bespreking van een gezond voedingspatroon vast onderdeel. Voedingsleer conform de Traditionele Chinese Geneeskunde neem ik hierin mee en ik ben voorstander van een dieet dat de bloedsuikerspiegel zo constant mogelijk houdt, zodat er geen 'dipjes' in energie ontstaan. Deze systemen samen laten komen in een dieet dat past, is soms een behoorlijke uitdaging, maar ik vind het leuk om deze zoektocht samen aan te gaan."

In maart 2017 is Inge, samen met man en kinderen, verhuisd naar het mooie natuurgebied de Krang in Swartbroek. Hier voelt ze zich als een vis in het water! Alles klopt hier: helemaal met een mooie, grotere praktijk met de naam De Krang midden in de natuur.

Praktijk de Krang neemt een sabbatical: in 2020 gaan de deuren van de praktijk tijdelijk dicht voor een nieuw avontuur in de gezondheidszorg wat geresulteerd heeft in een diagnostisch centrum op gebied van hartritmestoornissen.


‘hypnose is zo’n mooi vakgebied!’

producties

© 2020 | de site van goedstof is gerealiseerd door
Anne (deSooSweert.nl) Nicole (niqui.nu)
Gerrian (ontwerpburodekeizerin.nl)