professional

Joyce Bremmers

Joyce Bremmers


‘ik heb het nog nooit gedaan, dus denk wel dat ik het kan’ ― Pippi Langkous’

Na de SPW-opleiding is Joyce in het onderwijs gaan werken als onderwijsassistente. Vervolgens heeft ze de PABO gedaan en jarenlang als groepsleerkracht gewerkt op een openbare basisschool in Someren. “Toen mijn kinderen geboren zijn, ben ik vanuit huis gaan werken, waar ik tien jaar lang mijn eigen kinderopvang gerund heb. Op deze manier kon ik tegelijkertijd bezig zijn met de ontwikkeling van kinderen en er zijn voor mijn eigen kinderen.”

Werken met kinderen is dan ook echt haar passie. Vanuit het onderwijs, via haar eigen kinderopvang, coacht ze sinds 2018 kinderen en tieners op de basisschool en in het middelbaar onderwijs. Dit doet ze vanuit haar bedrijf De Leercoach Nederweert. Haar missie: zoveel mogelijk kinderen te leren leren!

Een goede manier van leren en huiswerk maken, blijkt vaak een hele zoektocht voor veel kinderen en kan veel stress opleveren bij ouders en kinderen. Terwijl leren een natuurlijk proces is, net als leren kruipen, lopen, praten en fietsen. Wanneer je precies weet wat voor jou wel en niet werkt op het gebied van leren kun je daar je voordeel mee doen. Er zijn verschillende leerstijlen met elk een andere leerstrategie.

Het doel is om kinderen weer zelfvertrouwen te geven en ze op een positieve manier aan de slag te laten gaan met hun eigen leerproces. Als basis gebruikt Joyce hiervoor de methode ‘Ik leer leren’, waarbij ze samen met de kinderen op zoek gaat naar ieders leerstijl, sterke en zwakke leer strategieën, rode en groene gedachten en manieren om jezelf te motiveren/ concentreren.

Joyce woont samen met haar man Ivo en drie tieners in een zelfgebouwde boerderij, in het buitengebied tussen Nederweert en Ospel, waar het gezin volop geniet van het buitenleven, het tuinieren en alle (huis)dieren.


‘elk kind ontwikkelt zich op zijn eigen manier en eigen tempo’

producties

© 2020 | de site van goedstof is gerealiseerd door
Anne (deSooSweert.nl) Nicole (niqui.nu)
Gerrian (ontwerpburodekeizerin.nl)