professional

Suzanne Moonen

Suzanne Moonen


‘in stilte, voorbij je gedachten, vind je innerlijke rust’

Wanneer Suzanne in 2006 plotseling te maken krijgt met een ziekte, zet dit haar leven op zijn kop. Werken in de zorg (na nog eens twee jaar proberen) lukt niet meer. Wat volgt is een proces van loslaten, accepteren, onderzoeken en reflecteren. Wat wil ik dan qua werk, maar bovenal wat kan ik nog?

Rondom die tijd krijgt ze haar eerste craniosacraal behandeling. Een craniosacraal therapeut ziet het lichaam, ziel en geest als een geheel met het bindweefsel als verbindend element. Door dit weefsel van top tot teen te volgen, voelt de therapeut waar verstoringen zitten. Met zachte aanrakingen en subtiele bewegingen wordt vervolgens het zelfherstellend vermogen van het lichaam bevorderd. “Een wonderlijke ervaring”, herinnert ze zich. “Als een bliksemflits kwam het antwoord. Ik voelde het werkelijk door me heen vallen. En ik voelde dat het kloppend was: ik wil mensen met een meervoudige beperking helpen via craniosacraal therapie. Dat is waar mijn hart ligt.”

Ze start de opleiding tot craniosacraal therapeut en doet een module bij Ludo Deferme in het water, de plek waarin ze zich volledig thuis voelt. Meteen na de basismodule begint ze met het geven van craniosacraal sessies in het water. Hier is wellicht ook stichting OntspanWater geboren. Deze stichting maakt zich sterk voor de realisatie en exploitatie van een warm water bad voor ontspanning, therapie en verlichting.

Haar uitgangspunt: als mijn lichaam niet meer kan, wil dat niet zeggen dat ik mijn kennis, kunde en dromen aan de wilgen moet hangen. Ze maakt aanpassingen in haar levensstijl en daarmee ook ruimte voor haar passie. “In dit hele proces heeft meditatie mij enorm geholpen. Meditatie in allerlei vormen. Want meditatie is veel meer dan alleen stil op een kussen zitten. Het werkt bekrachtigend en helend.”


'wacht niet op verandering, maar wees zelf de verandering'  

producties

© 2020 | de site van goedstof is gerealiseerd door
Anne (deSooSweert.nl) Nicole (niqui.nu)
Gerrian (ontwerpburodekeizerin.nl)